Čarolija prirode u našim je rukama
OKREPLJUJUĆI ČAJ KOPRIVE

NAŠA PRIČA

Mi smo obrt Franja iz Rakovog Potoka u okolici Samobora i radimo u skladu s prirodom još od 1996. godine. Liniju prirodnih proizvoda Koprivila stvorili smo od ekološki uzgojene koprive jer smo sa svima htjeli podijeliti svoja znanja i očaranost blagotvornim djelovanjem ove čudesne biljke.

Veliku pažnju polažemo na korištenje autohtonih namirnica, njegovanje tradicionalnih receptura te ekološku proizvodnju. Koprivu uzgajamo na kemijski netretiranom ekološkom poljoprivrednom zemljištu od 2700 m2, ručno je beremo u proljeće i ljeto, te sav daljnji postupak probiranja, sušenja, prerade i pakiranja radimo ručno, u skladu s prirodom i bakinim recepturama. S prvom berbom proizveli smo prehrambene proizvode prema tradicionalnim recepturama primjenjujući sve higijenske standarde prema HACCP sustavu, i nastavili s kozmetičkom linijom. Svi naši proizvodi odlikuju se visokim koncentracijama vitamina i minerala, darom našeg najdražeg "korova".

ŽELIM UPOZNATI PROIZVODE
LJEKOVITI LIST KOPRIVE

O KOPRIVI I DOBROBITI KOJU NAM DONOSI

Od prvih civilizacija kopriva liječi, hrani i odijeva ljudski rod. I prije nego su znali njen kemijski sastav, naši preci poznavali su sve njene blagodati. Stari Egipćani, Rimljani, Kelti te Slaveni, pa čak i Hipokrat, ostavili su nam u naslijeđe brojne recepte za čajeve i pripravke koji i danas blagotvorno djeluju na ljudsko zdravlje; alergije, prehlada, giht, reuma, išijas, bolesti jetre, žuči i slezene, loša probava, čir na želucu i dvanaestercu, dijabetes, bubrežni kamenci, upala mokraćovoda, anemija, kožne bolesti, povećanje prostate, zdravlje kose – sve olakšava upravo kopriva. Kopriva ubrzava metabolizam, jača imunitet, sprječava upale, zaustavlja krvarenje. Potiče obnovu stanica i pomaže obnoviti hrskavično tkivo. Sve najbolje iz prirode koncentriralo se upravo u ovoj maloj biljci.